Scopic
VIRTUAL REALITY STUDIO
20160310_170938.jpg

NEWS

Première: VR-film Meet the Soldier

In Karamoja, in het Noorden van Uganda, strijden nomadische stammen decennialang tegen elkaar. Zolang de strijders niet in één kamer samen kunnen zijn, is vrede nog ver weg. Maar wat als zij elkaar in Virtual Reality ontmoeten?

Meet the Soldier is een unieke VR-film over het creëren van empathie tussen vijanden. Maakt moderne technologie het onmogelijke mogelijk?

https://www.youtube.com/watch?v=7-1_E180lsc

Meet the Soldier is onderdeel van de VR cinematijdens het Movies that Matter festival.

‘Meet the Soldier’ is een project van Hack the Planet en Mensen met een Missie in samenwerking met Wolfstreet, Gemeente Den Haag, Q42, Scopic, Leiden University en Fabrique. Kijk voor meer info op www.meetthesoldier.com.