Scopic
VIRTUAL REALITY STUDIO
20160310_170938.jpg

NEWS

SCOPIC @ VICE

De komst van virtual reality betekende de geboorte van een nieuw grenzeloos medium. Doordat je als gebruiker midden in de ervaring wordt gezet, zaten games en films er relatief snel op. En nu heeft ook de wetenschap de potentie van virtual reality ingezien. In plaats van bij criminologisch en psychologisch onderzoek mensen verschillende scenario’s in tekstvorm voor te leggen, kunnen proefpersonen midden in de actie worden gezet. In dit geval een gevecht in een kroeg dus.

Naast mij zat Jean-Louis van Gelder, een onderzoeker aan het CRIME Lab van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving, en geestelijk vader van het project. Samen met Justin Karten en Yori van Gerven van Scopic, een virtual reality-bedrijf uit Amsterdam, wil hij wetenschappelijk onderzoek een nieuwe realiteit in trekken, een virtuele realiteit, welteverstaan. Terwijl de hoofdrolspeler zwaaide met zijn neppe wijnfles, spraken wij tijdens de lunch over het project.
Scopic